Monday, November 19, 2012

បង្អែមសណ្ដែកបាយនិងមើមឈូក


បង្អែមសណ្ដែកបាយនិងមើមឈូកស្រួយត្រជាក់
សណ្ដែក​បាយ​ហូប​និង​មើម​ឈូក​ត្រជាក់​ៗ​ស្រួយ​ៗ​ជួយ​បញ្ចុះ​កម្ដៅ​ក្នុង​ខ្លួន​យើង​ទាំងអស់គ្នា។
ក-គ្រឿងផ្សំ

សណ្ដែកបាយនៅសំបក ២ខាំ មើមឈូកធំល្មមមួយមើម ស្ករ​ប្រហែល​មួយ​ខាំ។

ខ-របៀបធ្វើ

- សណ្ដែកបាយលាងឱ្យស្អាត រើសគ្រាប់អណ្ដែតទឹកនិងគ្រាប់តូចៗ​ចោល​ចេញ​។ ត្រាំសណ្ដែកទុក៥ ទៅ៦ម៉ោង ឬទុកមួយយប់ក៏បាន។

- មើមឈូកកោសសំបកលាងឱ្យស្អាត ហើយហាន់បន្ដះៗល្មមមាត់។

- ដាក់សណ្ដែក មើមឈូកចូលឆ្នាំងនិងដាក់ទឹកល្មមលិច សណ្ដែក​និង​មើម​ឈូក​ ហើយស្ងោរឱ្យសណ្ដែកទន់រួចដាក់ស្ករចូល​ដោយ​បើក​ភ្លើង​តូច​ល្មម​ឱ្យ​ស្ករ​ជ្រាបចូល។

- ភ្លក្ស ភាពផ្អែមឱ្យត្រូវមាត់ពេលឆ្អិនហូបក្ដៅក៏ឆ្ងាញ់ត្រជាក់ក៏ឆ្ងាញ់។


No comments:

Post a Comment