បង្អែមសណ្ដែកបាយនិងមើមឈូកស្រួយត្រជាក់
សណ្ដែកបាយហូបនិងមើមឈូកត្រជាក់ៗស្រួយៗជួយបញ្ចុះកម្ដៅក្នុងខ្លួនយើងទាំងអស់គ្នា។
ក-គ្រឿងផ្សំ
សណ្ដែកបាយនៅសំបក ២ខាំ មើមឈូកធំល្មមមួយមើម ស្ករប្រហែលមួយខាំ។
ខ-របៀបធ្វើ
- សណ្ដែកបាយលាងឱ្យស្អាត រើសគ្រាប់អណ្ដែតទឹកនិងគ្រាប់តូច ៗចោលចេញ។ ត្រាំសណ្ដែកទុក៥ ទៅ៦ម៉ោង ឬទុកមួយយប់ក៏បាន។
- មើមឈូកកោសសំបកលាងឱ្យស្អាត ហើយហាន់បន្ដះៗល្មមមាត់។
- ដាក់សណ្ដែក មើមឈូកចូលឆ្នាំងនិងដាក់ទឹកល្មមលិច សណ្ដែកនិងមើមឈូក ហើយស្ងោរឱ្យសណ្ដែកទន់រួចដាក់ស្ក រចូលដោយបើកភ្លើងតូចល្មមឱ្យស្ករជ្រាបចូល។
- ភ្លក្ស ភាពផ្អែមឱ្យត្រូវមាត់ពេលឆ្អិនហូបក្ដៅក៏ឆ្ងាញ់ត្រជាក់ក៏ឆ្ងាញ់។
ខ-របៀបធ្វើ
- សណ្ដែកបាយលាងឱ្យស្អាត រើសគ្រាប់អណ្ដែតទឹកនិងគ្រាប់តូច
- មើមឈូកកោសសំបកលាងឱ្យស្អាត ហើយហាន់បន្ដះៗល្មមមាត់។
- ដាក់សណ្ដែក មើមឈូកចូលឆ្នាំងនិងដាក់ទឹកល្មមលិច សណ្ដែកនិងមើមឈូក ហើយស្ងោរឱ្យសណ្ដែកទន់រួចដាក់ស្ក
- ភ្លក្ស ភាពផ្អែមឱ្យត្រូវមាត់ពេលឆ្អិនហូបក្ដៅក៏ឆ្ងាញ់ត្រជាក់ក៏ឆ្ងាញ់។
No comments:
Post a Comment