នេះជាម្ហូប ផ្សំពីសាច់ឆៅ ច្របាច់ក្រូចឆ្មារ បន្ថែមដោយជាតិជូររបស់ស្ពឺ ជាតិចត់ៗនៃចេកខ្ចី ក្លិនក្រអូបរបស់ខ្ទឹម និងក្លិនឈ្ងុយនៃល្ងលីង។
ក-គ្រឿងផ្សំ
សាច់កូនគោ ចេកខ្ចី ស្ពឺខ្ចី
ខ្ទឹមបារាំង ខ្ញី ខ្ទឹមក្រហម ឃីនឆាយ គ្រឿងគ្រៅ ក្រូចឆ្មារ ម្ទេស ស្ករ អំបិល ម្រេច ល្ង។
ខ-របៀបធ្វើ
ខ្ទឹមបារាំងហាន់ស្ដើងៗ លាយនិងទឹកក្រូចឆ្មារ លាយស្ករស។ ខ្ទឹមក្រហមបកសម្បកហាន់ស្ដើងៗ បំពងនិងប្រេងឆា ហើយស្រង់ឡើងទុកមួយអន្លើ។ ខ្ញីចិតសម្បកហើយហាន់សរសៃតូចៗ។ ល្ងលីងឱ្យឈ្ងុយ។ ចេកខ្ចី ស្ពឺខ្ចីកាត់ទទឹងៗ ស្ដើងៗត្រាំជាមួយគ្នា ក្នុងទឹកត្រជាក់ (កុំឱ្យវាខ្មៅសម្បុរ) ហើយស្រង់ឡើងទុកមួយអន្លើ ឃីនឆាយកាត់ខ្លីៗល្មមហូប។ សាច់គោហាន់តូចៗល្មមៗមាត់ ច្របាច់ក្រូចឆ្មារឱ្យជូរពូតច្របាច់ឱ្យបាត់ក្លិនឆ្អាប។ លាយសាច់គោនិងចេក ស្ពឺ ខ្ញី បង់អំបិល ស្ករ មេ្រចល្មមៗតាមចូលចិត្ដ។ លាយឱ្យសព្វទុក ១៥នាទីក្រោយ លាយឃីនឆាយថែមចូល។ ពេលហូបដួសដាក់ចាន រោយម្ទេសហាន់និងល្ងលីង ពីលើជាមួយខ្ទឹមបំពង។
អាហារមួយមុខនេះ ត្រូវមានជាតិជូរដើម្បីកាត់សាច់ឆៅ។ វាជាម្ហូបឆៅមិនអាចទុកយូរបានទេ។ អាចច្រលក់អំបិលមេ្រចក្រូចឆ្មារ ឬទឹកត្រីម្ទេស ហើយហូបផ្ទាប់និងនំបង្កងបំពងក៏បាន៕
ខ្ទឹមបារាំងហាន់ស្ដើងៗ លាយនិងទឹកក្រូចឆ្មារ លាយស្ករស។ ខ្ទឹមក្រហមបកសម្បកហាន់ស្ដើងៗ បំពងនិងប្រេងឆា ហើយស្រង់ឡើងទុកមួយអន្លើ។ ខ្ញីចិតសម្បកហើយហាន់សរសៃតូចៗ។ ល្ងលីងឱ្យឈ្ងុយ។ ចេកខ្ចី ស្ពឺខ្ចីកាត់ទទឹងៗ ស្ដើងៗត្រាំជាមួយគ្នា ក្នុងទឹកត្រជាក់ (កុំឱ្យវាខ្មៅសម្បុរ) ហើយស្រង់ឡើងទុកមួយអន្លើ ឃីនឆាយកាត់ខ្លីៗល្មមហូប។ សាច់គោហាន់តូចៗល្មមៗមាត់ ច្របាច់ក្រូចឆ្មារឱ្យជូរពូតច្របាច់ឱ្យបាត់ក្លិនឆ្អាប។ លាយសាច់គោនិងចេក ស្ពឺ ខ្ញី បង់អំបិល ស្ករ មេ្រចល្មមៗតាមចូលចិត្ដ។ លាយឱ្យសព្វទុក ១៥នាទីក្រោយ លាយឃីនឆាយថែមចូល។ ពេលហូបដួសដាក់ចាន រោយម្ទេសហាន់និងល្ងលីង ពីលើជាមួយខ្ទឹមបំពង។
អាហារមួយមុខនេះ ត្រូវមានជាតិជូរដើម្បីកាត់សាច់ឆៅ។ វាជាម្ហូបឆៅមិនអាចទុកយូរបានទេ។ អាចច្រលក់អំបិលមេ្រចក្រូចឆ្មារ ឬទឹកត្រីម្ទេស ហើយហូបផ្ទាប់និងនំបង្កងបំពងក៏បាន៕
ដកស្រង់ចេញពី៖
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=344994332263702&set=a.262308717198931.56907.262302363866233&type=1&theater
No comments:
Post a Comment