ការបរិភោគសណ្តែកអាល់ម៉ង់ អាចនឹងជួយទប់ស្កាត់ការកើតរោគទឹក
អ្នកស្រាវជ្រាវ បានរកឃើញថា ការបញ្ចូលសណ្តែកអាល់ម៉ង់ទៅក្នុង
មិនត្រឹមតែអាចទប់ស្កាត់ជំងឺទឹកន ោមផ្អែម ដែលពាក់ព័ន្ធនឹងរោគធាត់ និងការមិនហាត់ប្រាណប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែសណ្តែកអាល់ម៉ង់ ក៏នឹងអាចទប់ស្កាត់ជំងឺបេះដូងផងដ ែរ។ នេះបើតាមសេច ក្តីរាយការណ៍ដែលបានចុះផ្សាយនៅក្នុងព្រឹត្តិបត្រ American College of Nutrition។
អ្នកកើតរោគទឹកនោមផ្អែម គឺខ្វះជាតិអាំងស៊ុយលីន ឬមានលទ្ធភាពកាន់តែតិចក្នុងការប្ រើ ប្រាស់អ័រម៉ូន ដែលអនុញ្ញាតឲ្យជាតិស្ករចូល ទៅក្នុងកោសិកា និងបំប្លែងទៅជាថាមពល។ ប្រសិនបើជំងឺទឹកនោមផ្អែម មិនអាចត្រូវបានគេគ្រប់គ្រងបានឲ្យល្អនោះទេ ជាតិស្ករ និង ខ្លាញ់នៅតែស្ថិតនៅក្នុងឈាម ហើយយូរៗទៅនឹងធ្វើឲ្យសរីរាង្គសំខាន់ៗ ត្រូវខូចអស់។
ការស្រាវជ្រាវនេះ បានរកឃើញថា អាហារដែលមានដាក់សណ្តែកអាល់ម៉ង់ច្រើន អាចនឹងជួយបង្កើតអាំងស៊ុយលីន ហើយកាត់បន្ថយ កម្រិត LDL នៅក្នុងខ្លួនអ្នកដែលស្ថិតក្នុងដ ំណាក់កាលដំបូងនៃការកើតរោគទឹកនោម ផ្អែម។ អ្នកដែលស្ថិតក្នុងដំណាក់កាលដំបូ ងនៃ ការកើតរោគទឹកនោមផ្អែម គឺជាអ្នកដែលមានកម្រិតជាតិស្ករខ្ ពស់ជាងធម្មតា ប៉ុន្តែមិនទាន់ខ្ពស់ខ្លាំង ដែលគេអាចកំណត់ថ្នាក់ចូលជា រោគទឹកនោមផ្អែមនៅឡើយទេ។
ការសិក្សានេះ ត្រូវបានគេធ្វើឡើង នៅសកលវិទ្យាល័យវេជ្ជសាស្ត្រ និងទន្តសាស្ត្រនៃរដ្ឋញូវជឺស៊ី (New Jersey) សហរដ្ឋអាមេរិក ដោយគេបានតាមដានពីលទ្ធផលនៃការបរិ ភោគអាហាររួមមាន សណ្តែកអាល់ម៉ង់ របស់មនុស្សពេញវ័យ ៦៥នាក់ ដែលស្ថិតក្នុង ដំណាក់កាលដំបូងនៃការកើត រោគទឹកនោមផ្អែម។
ក្រុមអ្នកហូបអាហារដែលមានលាយសណ្ត ែកអាល់ម៉ង់ បានបង្ហាញពីការប្រសើរឡើងក្នុងកា រ ផលិតជាតិអាំងស៊ុយលីន និងមានការ ធ្លាក់ចុះច្រើនគួរឲ្យកត់សម្គាល់ នូវកូឡេស្តេរ៉ូល LDL បើប្រៀបធៀបជាមួយនឹងក្រុមដែលហូបអាហារមិនមានលាយសណ្តែកអាល់ម៉ង់៕
អ្នកកើតរោគទឹកនោមផ្អែម គឺខ្វះជាតិអាំងស៊ុយលីន ឬមានលទ្ធភាពកាន់តែតិចក្នុងការប្
ការស្រាវជ្រាវនេះ បានរកឃើញថា អាហារដែលមានដាក់សណ្តែកអាល់ម៉ង់ច្រើន អាចនឹងជួយបង្កើតអាំងស៊ុយលីន ហើយកាត់បន្ថយ កម្រិត LDL នៅក្នុងខ្លួនអ្នកដែលស្ថិតក្នុងដ
ការសិក្សានេះ ត្រូវបានគេធ្វើឡើង នៅសកលវិទ្យាល័យវេជ្ជសាស្ត្រ និងទន្តសាស្ត្រនៃរដ្ឋញូវជឺស៊ី (New Jersey) សហរដ្ឋអាមេរិក ដោយគេបានតាមដានពីលទ្ធផលនៃការបរិ
ក្រុមអ្នកហូបអាហារដែលមានលាយសណ្ត
No comments:
Post a Comment