ក-គ្រឿងផ្សំ
ពោតខ្ចី ២-៣ផ្លែ ម្សៅមីមួយកូនចាន ស្ករ ០,៥ខាំ ខ្ទិះដូង១០០ម.ល អំបិលកន្លះស្លាបព្រា ម្សៅពោតមួយស្លាបព្រា។
ខ-របៀបធ្វើ
ពោតឈូសយកតែសាច់។ ដាក់ឆ្នាំងដាំទឹកជា២ចាន ដាក់សាច់ពោតនិងស្នូលពោតចូលស្ងោរជាមួយគ្នា រហូតដល់គ្រាប់ពោតឆ្អិនល្អស្ រង់ស្នូលពោតចោល។ ដាក់ស្ករចូលឆ្នាំងពោត បើកភ្លើងតូច ដើម្បីឱ្យស្ករជ្រាបសព្វសាច់ ពោត។ កូរម្សៅមីឱ្យរលាយសព្វក្នុងទឹកជាមួយកែវ ដួសសន្សឹមៗ ទឹកម្សៅដាក់ចូលឆ្នាំងបង្អែម ដែលកំពុងរម្ងាស់លើចង្ក្រាន ហើយកូរតិចៗរហូតម្សៅមីឡើងថ្លា ពន្លត់ភ្លើងទុកមួយអន្លើ។ យកឆ្នាំងមួយទៀតដាក់ខ្ទិះដូង ម្សៅពោតនិងអំបិលចូលគ្នាដាំលើចង្រ្កាន បើកភ្លើងតូចនិងកូរបណ្ដើរៗរហូតខ្ទិះដូងដាច់ទឹកអស់។
ពេលបរិភោគ ដួសបង្អែមដាក់ចានហើយស្រូបខ្ ទិះដូងពីលើបន្ដិចហូបបានទាំង ក្ដៅទាំងត្រជាក់ ឆ្ងាញ់ពិសាដូចគ្នា។
ពេលបរិភោគ ដួសបង្អែមដាក់ចានហើយស្រូបខ្
No comments:
Post a Comment