លទ្ធផលនៃការសិក្សាថ្មីមួយពីសាកលវិទ្យាល័យម៉ាឌ្រីដ
ប្រទេសអេស្ប៉ាញបង្ហាញថា
ប្រេងឆាអូលីវផ្តល់ផលល្អដល់សុខភាពឆ្អឹង ។
បន្ទាប់ពីបញ្ចប់គម្រោងពិសោធរយៈពេល២ឆ្នាំ
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវបានរកឃើញថា
បណ្តាអ្នកស្ម័គ្រចិត្តធ្វើពិសោធដែលប្រើប្រាស់ប្រេងឆាអូលីវ
ក្នុងរបបអាហារជាធម្មតាកម្រិតប្រូតេអីុន
Osteocalcinរបស់គេកើនឡើងខ្ពស់
ហើយដែលកំណើនប្រូតេអ៊ីននេះគឺបញ្ជាក់ពីភាពរឹងមាំរបស់ឆ្អឹង ។
បន្ថែមពីលើនេះ ប្រូតេអ៊ីន Osteocalcin
ក៏អាចជួយទប់ស្កាត់រ៉េស៊ីស្តង់អ័រម៉ូនអាំងស៊ុយលីនបានផងដែរ ។
ការ
សិក្សាមួយផ្សេងទៀតរបស់ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវសាកលវិទ្យាល័យ
University of Athens ប្រទេសក្រិកបង្ហាញថា
ស្ត្រីដែលទទួលទានរបបអាហារសម្បូរដោយប្រេងអូលីវ
និងមានសាច់ក្រហមតិចតួចចាប់តាំងពីវ័យធំដឹងក្តី
ធ្វើឱ្យដង់ស៊ីតេឆ្អឹងកាន់តែមានភាពល្អប្រសើរ ។
ដោយឡែក
ការសិក្សាស្រាវជ្រាវដោយអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រដើមកំណើតឥណ្ឌារកឃើញ
ថា hydroxy-tyrosol
ជាសមាសធាតុសំខាន់ក្នុងប្រេងអូលីវអាចជួយទប់ស្កាត់ការកើតមាន
ជំងឺមហារីកសុដន់ចំពោះស្ត្រីវ័យអស់ដំណើររដូវ ។
វេជ្ជបណ្ឌិត
Tejal Patel ឯកទេសជំងឺដុំពកសាច់ប្រចាំមជ្ឈមណ្ឌលជំងឺមហារីក
Houston Methodist ថ្លែងថា៖«
យើងបានដឹងអំពីទំនាក់ទំនងគ្នារវាងដង់ស៊ីតេសុដន់និងមហារីកសុ
ដន់ ។
ការថយចុះដង់ស៊ីតេត្រឹមតែ១ភាគរយគឺអាចបន្ថយហានិភ័យមហារីក
សុដន់ជិត២ភាគរយ »។
ក្រៅពីនេះ
ប្រេងអូលីវត្រូវគេរកឃើញផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍មួយចំនួនទៀតដល់សុខ
ភាពក្នុងនោះមានដូចជា កាត់បន្ថយឱកាសកើតជំងឺបេះដូង
ការរលាកផ្សេងៗ និងបញ្ចុះទម្ងន់ខ្លួនជាដើម ៕
No comments:
Post a Comment