Monday, August 18, 2014

ហេតុ​អ្វី​អង្ករសំរូប​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ច្រើន​ជាង​អង្ករសម្រិត ?

មានការ​ប្រកែក​គ្នា​ក្នុង​ចំណោម​អ្នក​ទទួលទាន​អំពី​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​រវាង​អង្ករសំរូប​និង​សម្រិត ។ ពិត​ណាស់ បើ​ទោះជា​អង្ករ​សម្រិត​គឺជា​ជម្រើស​របស់​មនុស្ស​ភាគច្រើន​ដោយសារ​រសជាតិ​និង​ពណ៌​របស់​វា ប៉ុន្តែ​បើ​និយាយ​ពី​អត្ថប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព​វិញ ចំណាត់ថ្នាក់​ពិតជា​បាន​ទៅ​អង្ករសំរូប ។



 Mickey Mehta អ្នកឯកទេស​សុខភាព​ទូទៅ​បាន​និយាយ​ថា ដំណើរការ​ម៉ាស៊ីន​ដោយ​កិន​យក​ត្រឹមតែ​សម្បក​រឹង​ចេញ​មិន​បាន​ធ្វើ​ឱ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​សារធាតុចិញ្ចឹម​របស់​គ្រាប់ស្រូវ​នោះ​ទេ ហើយ​ដែល​នេះ​គឺជា​មូលហេតុ​នាំ​ឱ្យ​អង្ករសំរូប​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​អ្នក​ទទួលទាន ។ ផ្ទុយ​ពី​នេះ ការ​កិន​ស្រិត​ដោយ​ម៉ាស៊ីន​ដើម្បី​ធ្វើ​ឱ្យ​គ្រាប់​អង្ករ​ក្លាយជា​ពណ៌​ស​ស្អាត​គឺ​បាន​ធ្វើ​ឱ្យ​បាត់បង់​នូវ​បណ្តា​វីតាមីន​និង​សារធាតុចិញ្ចឹម ។
ការ​ពិសោធ​ដែល​ធ្វើ​ដោយ​អ្នកជំនាញ បាន​បង្ហាញ​ថា ក្នុង​អង្ករសំរូប​ចំណុះ​១​ពែង​កាហ្វេ​ផ្ទុក​ម៉​ង់​កា​ណែ​ស ៨៨​ភាគរយ សេ​លី​ញ៉ូ​ម ២៧.៣​ភាគរយ ម៉ាញេស្យូម ២០.៩​ភាគរយ  tryptophan ១៨.៧​ភាគរយ និង​កាឡូរី​ត្រឹម​១២​ភាគរយ​ប៉ុណ្ណោះ ។ ដោយឡែក​ការ​យក​អង្ករសំរូប​នេះ​ទៅ​កិន​សម្រិត​ឱ្យ​ស​វិញ​គឺ​បំផ្លាញ សារធាតុ​ដែក ៦០​ភាគរយ វីតាមីន B1 ៨០​ភាគរយ វីតាមីន B3 ៦៧​ភាគរយ វីតាមីន B6 ៩០​ភាគរយ ។ ឯ​សារធាតុ​ផ្សេង​ទៀត​មាន​ដូច​ជា ផូស្វ័រ ម៉​ង់​កា​ណែ​ស និង​សារធាតុ​សរសៃ​បាន​បាត់​អស់​ជិត​ពាក់​កណ្តាល​​ផង​ដែរ ។
យោង​តាម​អ្នកជំនាញ អង្ករសំរូប​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ច្រើន​យ៉ាង​ដល់​សុខភាព​អ្នក​ទទួលទាន​ជា​ប្រចាំ ។ ជាមួយនឹង​សារធាតុ​សរសៃ​ដ៏​សម្បូរ​បែប អង្ករសំរូប​បាន​ជួយ​សម្រួល​ដល់​ការ​ធ្វើ​ចលនា​របស់​ពោះវៀនធំ​និង​ជំរុញ​ឱ្យ​ចុះ​ទម្ងន់ ។ នៅ​ក្នុង​អង្ករសំរូប​១​ពែង​កាហ្វេ​ផ្តល់​ឱ្យ​រាង​កាយ​នូវ​ម៉​ង់​កា​ណែ​ស​ប្រមាណ​ជា​៨០​ភាគរយ​នៃ​តម្រូវការ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​។ ម៉​ង់​កា​ណែ​សមាន​នាទី​ជួយ​បង្កើត​ខ្លាញ់​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ូ​ល​ល្អ​។ ជំនួស​ការ​ទទួលទាន​បាន​អង្ករសម្រិត​ដោយ​អង្ករសម្រូប​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ-២ ។ នេះ​គឺជា​ការ​បញ្ជាក់​របស់​ឯកទេស​សុខភាព​លោក​Mickey Mehta ៕

No comments:

Post a Comment