អង្ករស្រូវវារ៖ អង្ករស្រូវវាមានពណ៌ក្រហមឆ្ន
្រក់ជាដើម ព្រោះអង្ករនេះ ដាំបាយឡើង បានច្រើន ហើយបើធ្វើជាម្សៅ អាចធ្វើនំបានច្រើន ជាងស្រូវស្រែធម្មតា។ អង្ករនេះ មិនសូវមានជាតិផ្អែមទេ ដូច្នេះ អង្ករនេះ ជាអង្ករល្អប្រសើរ សម្រាប់អ្នកមាន ជម្ងឺទឹកនោមផ្អែម យកដាំបរិភោគ។
អង្ករស្រូវធ្ងន់៖ ស្រូវធ្ងន់ជាស្រូវដែលដុះនៅត ំបន់ដែលមានទឹកច្រើន តែមិនមែនជាតំបន់ទឹកលិចធំៗនោ ះដែរ។ ស្រូវធ្ងន់ត្រូវការពេលប្រហែ ល ៥-៦ខែ ទើបអោយផល។ ស្រូវធ្ងន់មានរសជាតិឆ្ងាញ់ជ ាងគេ មានរសផ្អែម មានកម្រិតខ្ពស់ មានជាតិទន់ស្អិតល្អ ហើយមានពណ៌សរលោង ដាំពុំសូវឡើងចំនួនប៉ុន្មានទ េ ថ្វីបើមានរសជាតិឆ្ងាញ់បំផុត ។
អង្ករស្រូវស្រាល៖ ស្រូវស្រាវត្រូវការពេលដាំ តែបីខែបានច្រូត។ គេច្រើនដាំនៅតំបន់ដែលមានទឹក តិច មានការរាំងស្ងួតឆាប់រហ័យ ដូច្នេះ មិនសូវរង់ចាំពេលយូរ សម្រាប់ច្រូតប្រមូលផល។ ប៉ុន្តែស្រូវស្រាល ផ្តល់អង្ករគ្រាប់តូចៗ មិនសូវមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ដូចអង្ករស្រូវធ្ងន់ទេ តែនៅប្រសើរជាង អង្ករស្រូវវារ។
អត្ថបទដោយ៖ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
អង្ករស្រូវធ្ងន់៖ ស្រូវធ្ងន់ជាស្រូវដែលដុះនៅត
អង្ករស្រូវស្រាល៖ ស្រូវស្រាវត្រូវការពេលដាំ តែបីខែបានច្រូត។ គេច្រើនដាំនៅតំបន់ដែលមានទឹក
អត្ថបទដោយ៖ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
No comments:
Post a Comment